Werkwijze

Graag geef ik je een idee over hoe ik werk

Ik ga voor heldere communicatie en samenwerken. Voor mij betekent samenwerken dat ik je meeneem in mijn ontwerpproces. Ik stel vragen en jij vertelt jouw verhaal. Ik geef jouw verhaal vorm, adviseer en geef keuzes, jij beslist.

Elk project heeft kaders nodig, maar vooral ook creatieve ruimte. We beginnen breed: verschillende conceptideeën, meestal twee, worden visueel gepresenteerd. We eindigen concreet: in onderstaande fases stem ik steeds met je af, zo werken we naar dat toffe eindproduct toe.

1. voorbereiding
We starten met een (evt. online) kennismakingsgesprek, waarin we alle wensen bespreken. Dit zal ik samenvatten en mailen. De samenvatting vormt de basis voor het project, en het uitgangspunt voor het ontwerp. Bij akkoord start ik met de conceptfase.

2. conceptfase
Ik ontwerp standaard twee schetsvoorstellen voor een project, die we bespreken in de conceptbespreking en waar ruimte is voor feedback. Je kiest één schetsvoorstel uit dat de basis vormt voor het uiteindelijke ontwerp.

3. ontwerpfase
Met jouw feedback werk ik de schets uit tot een passend ontwerp in de eerste correctieronde. Daarna zal ik het ontwerp mailen en is er ruimte voor feedback.

4. uitwerkingsfase
Jouw feedback op het ontwerp neem ik mee in de daaropvolgende tweede correctieronde om vervolgens het ontwerp af te ronden. Dan mail ik je het definitieve ontwerp, daarna volgt akkoord. De bestanden worden drukklaar aangeleverd in het gewenste bestandsformaat, of in overleg doorgestuurd naar de drukker.

Voor elk project doorloop ik dezelfde fases. Afhankelijk van de vraag of het pakket kan de hoeveelheid schetsvoorstellen of correctierondes variëren. Een extra correctieronde valt onder meerwerk, en zal in overleg worden doorberekend.